Een dag aan de slag bij Ploegmakers

Directievoorzitter Rabobank Peel Noord, Pieter Michielsen heeft onlangs een dag meegelopen bij de Ploegmakers Groep.

Jaarlijks kiest Pieter een van de zakelijke Rabobank klanten uit om een dag mee te lopen op het bedrijf, en dit jaar kwam zijn verzoek bij ons terecht.

Om 5.45 uur stond hij bij ons in de kantine om met zijn 30 nieuwe collega’s van vandaag het werk door te lopen. Nadat hij in bedrijfskleding is gehesen, gaat hij eerst op pad met Stan van der Hoff en Bart Peeters die hem meenemen met maishakselen. Pieter is een vlotte en ge├»nteresseerde leerling en dat maakt het samenwerken al snel leuk. Dus er wordt al snel even van stoel gewisseld zodat hij zelf kan ervaren hoe het is om met dergelijke grote machines over het land te rijden.

Hoe nauwkeurig het hakselen komt en ook hoe het lossen bij de kuil er aan toe gaat. Vervolgens gaat hij op pad naar een groot grondwerk in Venlo, waar Jeffrey Ploegmakers hem de fijne kneepjes uitlegt van het draaien op een mobiele kraan. Net als bij het hakselen is Pieter ook hier onder de indruk van de grote mate van techniek van de machines en de kennis die daarbij gevraagd wordt van de chauffeurs en machinisten.

Na de schaft gaat de dag verder met Jack van Dijk op de aardappelrooier, en volgt er nog een rondleiding bij ‘De Kroef’ in Odiliapeel waar Ron van Vonderen aan Pieter het belang van een goede samenwerking in de keten uitlegt. Een keten waar afnemers en leveranciers maar zeker ook de bank een rol in spelen. Na het gezamenlijke avondeten in de kantine bij Ploegmakers gaat Pieter om 19.00 uur de werkplaats in met monteurs Dennis Steeghs en Harm Nooijen.

Met hen vult hij de laatste uren van de dag om te zorgen dat alle machines er weer 100% bij staan voor de dag van morgen. Ook hier blijkt hoe belangrijk het is dat iedereen gemotiveerd is en dezelfde kant op kijkt, en het liefst vooruit natuurlijk! De Ploegmakers Groep is een echt familiebedrijf. Maar familie houdt hier niet op bij de naam Ploegmakers, want iedereen zet zijn schouders er onder en is bereid om elkaar en de klanten te helpen.

Wil je meer weten over de dag van Pieter Michielsen bij de Ploegmakers Groep, kijk dan op www.rabobank.nl/peelnoord bij het ledenmagazine ‘Dichterbij” voorjaar 2016.

« Terug naar overzicht